ElefantGärdsgård2

Film

Människor & musik i Calcutta

Trafik och gatuliv i Calcutta.
Stadsbor
 tutande fordon, heliga kor och gatuförsäljare. Matmarknaden; följ med på en gastronomisk utflykt.  Ormtjusaren genomför sin show på gatan i ett bostadsområde i södra Calcutta. Musik, sång och dans: med instrument som tabla, sarod, pakawaj, sitar, shehenaj, kol, harmonium och med dansformerna odissi och kathak och sångstilarna dhrupad och thumri.

  

En glimt av Indien. 25 min.

 

Film

En resa till Västbengalen

 

Följ med på en upplevelserik resa till Indien med rickshor, larmande trafik, ett myllrande gatuliv, musik, sång och dans.

Ta del av en musikaliskt varierad buffé, från dholaktrummande till bengalisk smörsångare. Se akrobatiska yoga-ställningar utförda av barn, ett ljud- och färgsprakande firande av guden Kali och en baulsångareNorth Bengal Express.

 

Färgstarka nedslag och möten. 25 min.

 

 

Föredrag. I världens näst folkrikaste land finns hundratals universitet, arbets- och karriärmöjligheter, varmt klimat, engelsktalande medelklass och rik kultur. Hälften av befolkningen är yngre än 30 år och de som ska bära nationen in i framtiden.  

  Är det här vi bör söka några av morgondagens svar på Västerlandets frågor? Låta oss utmanas och inspireras av idéer och influenser? Bli uppkopplade på ett mångtusenårigt kulturland? Indien förändras och öppnar vägarna mot framtiden.